Sa Teulera, ceràmica feta a Eivissa

Des de l’any 1945 Sa Teulera es un referent en ceràmica tradicional a l’illa d’Eivissa.

Sa Teulera ha estat sempre un el lloc de referència de les arts del fang a la illa. Fundada en els anys 40 per Juan Planells “Daifa”, han passat per ella artistes de la talla de Toni Frigoles o Alejandro Moreno i en l’actualitat, des dels anys 90 està regentada pel seu actual propietari Adrián Ribas, nebot d’en “Daifa”.

En les seves instal·lacions se segueixen fabricant tot tipus de peces clàssiques com eufabies, llibrells o aplics i gràcies a la incorporació de nous forns es poden realitzar peces esmaltades artístiques, murals i infinitat d’objectes.

Situada en Ca Negre, el seu objectiu és continuar amb la tradició de l’art del fang, impartint cursos de torn i buscant nous interessats en l’ofici. Amb la finalitat de promoure aquesta emblemàtica cultura, Sa Teulera realitza demostracions en directe amb els torns tradicionals a col·legis, turistes, jubilats i apassionats d’aquest art. Oberta tot l’any, a la tenda també trobem argiles i pastes ceràmiques amb servei de forn a tots els interessats.